Samenvatting van de Achilles Outdoor Competitie 2013Het is goed gegaan! Vanaf de eerste tot en met de vijfde en tevens laatste wedstrijd werd er op alle fronten zeer sportief gestreden. Natuurlijk zagen we een hoop bekende gezichten, maar dit keer toch ook een aantal nieuwe schutters. Ik heb zelf het idee dat er volgend jaar nog meer voor ons "nieuwen" mee zullen doen. De weersomstandigheden waren bij iedere wedstrijd redelijk tot goed te noemen. We hadden af en toe wat lichte spetters in het begin, de wind liet ook telkens van zich horen en de zon werd door iedereen..... verwenst.
Maar dat is nu de romantiek van het buiten schieten, sommige omstandigheden heb je nu eenmaal niet zelf in de hand.
De schutters waren te verdelen in twee categorieën;
de gezelligheidsschutters en de serieuze schutters. De eerste groep komt voor een leuk avondje uit en de tweede groep probeert op het einde van zo’n competitie zo goed/hoog mogelijk te eindigen. Het was mijn streven om iedere baanindeling zo te maken dat ze met zijn allen harmonieus aan de meet stonden. Dat was schijnbaar wel aardig gelukt, want er waren geen wanklanken te horen. We hopen op nog wat meer jeugdleden erbij, dat zou ook wel leuk zijn.

De vrijwilligers waren ook dit jaar weer goud waard, behalve enkele leden van de oude garde, hielpen dit jaar ook enige nieuwe leden met het banen opbouwen. Na afloop waren er verschillende anderen, zelfs enige van onze bezoekers, die hielpen met opruimen. De mensen achter de bar deden het wederom fantastisch. Werd het even te druk, dan was er iedere keer wel iemand die spontaan even insprong. Petje af voor hen allemaal!! Zoals gewoonlijk ben ik genegen om de fotografen te vergeten, maar....dit keer niet. Dankzij hun aanwezigheid konden we genieten van mooie plaatjes in het clubblad en op de site. Een dikke pluim mannen!
Een andere vorm van de loterij na het schieten werd ook door iedereen gewaardeerd, telkens hadden we vijf leuke kleine prijsjes. Mijn dank dus aan de vers ondernemers van winkelcentrum Westerkoog in Koog aan de Zaan die dit mogelijk hebben gemaakt.
Conclusie; deze outdoor is een competitie die niet meer weg te denken is uit het Achillesbeeld. Het volgende seizoen maken we er weer een leuke aangelegenheid van.
Dank aan een ieder die mij op een of andere manier geholpen heeft!

Ed Buysman.

Stacks Image 283