Stacks Image 156

De Kerstverschieting werd gehouden op donderdag 12 december j.l. Alle leden waren vanaf half acht welkom in het clubgebouw. Bij binnenkomst werd men verwelkomt door de “Kerstman en Kerstvrouw” en dat waren Berend en Gudrun Visser! De sfeer was uiterst gezellig, er stond een mooie kerstboom en de bijbehorende kerstkransjes en lekkere wafels lagen voor de liefhebbers grijpklaar. De bar was vanavond gesloten, tenminste als het op afrekenen aankwam, want verder was hij gewoon open ;-).

Stacks Image 910
Stacks Image 935
Stacks Image 941

Even voor acht uur verzocht Jolanda, die voor vandaag de wedstrijdleider was, iedereen naar de schiethal te gaan, waar ze gedetailleerd uitleg gaf over de “Fun verschieting” van hedenavond . Jolanda had weer haar uiterste best gedaan en de doelen voor deze verschieting waren speelkaarten, geplakt op blazoengroot karton. En natuurlijk was er ook deze keer weer een addertje onder het gras, de inmiddels beruchte min punten bij het schieten op een verkeerd doel!

Stacks Image 943
Stacks Image 945
Stacks Image 947

Ik was erg benieuwd, hoeveel schutters waren er vanavond naar deze leuke verschieting gekomen? Het was moeilijk te tellen in die drukte en dus dan maar eens de bogen tellen! Er stonden en hingen welgeteld 53 bogen! Met daarbij nog twee demobogen, die werden gebruikt door nieuwe schutters die nog geen eigen materiaal hebben, maar wel mee wilde schieten op dit festijn, een totaal van 55 schutters een lekkere opkomst!

Tijdens de gezellige wedstrijd kwam Renée regelmatig langs met lekkere hapjes die gretig aftrek vonden.

Stacks Image 955
Stacks Image 953
Stacks Image 957
Stacks Image 961
Stacks Image 963
Stacks Image 965
Stacks Image 969
Stacks Image 967
Stacks Image 971

Vanaf de 18 meter was het moeilijk te zien welke kaart je schoot, soms dus niet geheel zeker van je doel. Een gevolg hiervan was grote hilariteit bij het noteren van de punten omdat er hier en daar niet precies gescored werd wat de bedoeling was ;-)
Omdat er lekker veel schutters waren werd de laatste ronde pas om tegen tien uur geschoten waarna Jolanda de winnaars kon bepalen.

Stacks Image 973
Stacks Image 975
Stacks Image 977
Stacks Image 979
Stacks Image 981
Stacks Image 983
Stacks Image 985
Stacks Image 987
Stacks Image 989
Stacks Image 991

Voordat Jolanda tot de prijsuitreiking ging memoreerde ze een aantal buitenclubse activiteiten van het afgelopen jaar die onze mooie club achilles bekender maken in alkmaar en omgeving. De Demonstratie door de jeugd, begeleid door Berend Visser, die gehouden werd in de bibliotheek, is hiervan een mooi voorbeeld. Ook bedankte ze de vele vrijwilligers die zich inzetten voor achilles, zoals trainers, jeugdbegeleiders, barmedewerkers, de weekend demo’s, de schooldemo’s, de schoonmaakploeg, de beheerder van de website, ons clubblad Ach-gil-is, de wilgenknotters, de terrasverbouwers en natuurlijk het bestuur.
Ook bedankte Jolanda de barbezetting van vanavond, Arjan de Ruiter die vanavond spontaan de bar voor haar rekening nam, al was het soms zo druk dat Renée en Jolanda bijsprongen.

Stacks Image 993
Stacks Image 995
Stacks Image 997

Deze avond leent zich er natuurlijk bij uitstek voor om een vrijwilliger in het zonnetje te zetten, hij is niet alleen bij Achilles alom zeer gewaardeerd, maar ook bij “zijn” buurthuis! Inmiddels is hij ook al voor al zijn inzet uitgenodigd door de gemeente Alkmaar en daar met de Vrijwilligersmedaille verrast. U heeft denk ik al geraden wie het is, natuurlijk...... Joep!
Hij werd namens achilles door Jolanda verrast met een leuke kerststuk, voor thuis ;-).

Ook werd er een prijs uitgereikt aan degene met de mooiste kelding van de avond, die ging natuurlijk naar Berend en Gudrun!

Inmiddels ook traditie is het uitreiken van de "Jan van der Meulen-troffee" met bijbehorende prijs......
Deze troffee kan worden gewonnen als men meeschiet met de "ABDC" oftewel de bierdoppencompetitie.
Gedurende het gehele jaar wordt er fanatiek gejaagd op bierdoppen en degene met de meeste doppen op de troffeeenplank wint!
Dit jaar is de “Doppenkoning”, (na veel optellen en doppen controleren;-) Jan de Goede geworden.
Jan van der Meulen is geeindigd als 2
e en Frank Rose kwam niet verder dan 3e plaats!

Nee,,,,,,,,,,, nog even wachten met de prijsuitreiking, want er is vandaag nog iemand jarig! TAARAAA: Marijke de Goede, namens ons allemaal; van harte gefeliciteerd!!!!

Stacks Image 1005
Stacks Image 999
Stacks Image 1007
Stacks Image 1009

Nog meer mooi nieuws, jolanda had een verheugende mededeling;
onze mooie 3-D ronde in het geestmerambacht, die een tweetal jaren geen doorgang heeft kunnen vinden, gaat in 2014 weer georganiseerd worden en wel op 5 oktober!
Zet de datum maar vast in je agenda, ook dat word weer een waar feest!

En dan nu de lang verwachte uitslag:
Bij de heren/jeugd is Coen Wijnker 1e geworden, gevolgd door Nick Castricum en Wesley Groen.
Bij de dames/jeugd is Luna Dussenbroek op de 1e plaats geëindigd direct gevolg door Jessie Castricum.
Bij de veteranen (?) heren was de 1e plaats voor Horst van Teunenbroek, Klaas Kaas werd 2e en Paul Horstman 3e
Bij de dames is Wendy Schaap 1e geworden, gevolgd door Gudrun Visser als 2e en Marie Campbell op de 3e plaats.

En aan allen die deze gezellige avond mogelijk hebben gemaakt, BEDANKT!

Age.

Stacks Image 1011
Stacks Image 1013
Stacks Image 1017
Stacks Image 1019
Stacks Image 1021
Stacks Image 1025
Stacks Image 1027
Stacks Image 1029
Stacks Image 1033
Stacks Image 1039
Stacks Image 1041