Koningsschieten 2013.


Het Koningsschieten,....... ja, dit is de belangrijkste wedstrijd van een handboogsportvereniging! Dit jaarlijks terugkerende festijn is bij Achilles op zondag 26 mei j.l. gehouden. Natuurlijk rees de vraag; wie zullen er vandaag de koning en koningin worden?

Zoals elk jaar waren er diverse kandidaten die in aanmerking kwamen voor deze eretitel. In totaal 65 schutters hadden zich ingeschreven, dus we hadden een goede opkomst. Het enige dat deze dag zou kunnen bederven was het weer. Volgens de voorspellingen zou het wisselvallig worden met kans op buien en harde wind. Natuurlijk zouden we dan kunnen uitwijken naar de schiethal maar dan zou het wel erg gezellig worden met 5 à 6 man op een baan ;-). .............Dus vingers kruizen!

Op de zaterdagmorgen hebben Ed, Derek en Bart al de bokken en lijnen geplaatst, zodat we op zondagmorgen alleen de doelpakken, blazoenen en de baanbordjes hoefden te plaatsen.

Stacks Image 283
De zondagmorgen, het weer zag er wel dreigend uit, maar toch hup met 17 doelpakken naar buiten! Dat was weer een mooi gezicht. Twee bokken op 18 meter voor de jeugd, verder op 25 meter vier stuks voor de compoundschutters en de rest voor recurve en hout. Vooral de houtschutters zijn in opkomst, met 25 schutters vertegenwoordigd, het lijkt wel een plaag ;-)

Rond half negen waren we bezig om de laatste hand te leggen en ondertussen kwamen de schutters al langzaam binnen druppelen.
Achter de bar, wederom de familie Delorme, die druk bezig was om allen te voorzien van een heerlijk bakje koffie of thee.

Wedstrijdleider Ed Buysman kon om half elf, na een kort welkom waarbij nog even de regels voor vandaag werden herhaald, het fluitsignaal geven voor de eerste twee proefpijlen. Hierna de eerste serie van 25 tellende pijlen. Ondanks de lage temperatuur was het wel gezellig op de baan en werd er wel goed geschoten!

Inmiddels waren in de schiethal het cateringteam, bestaande uit Martijn en Theo en Renée, bezig om een goed verzorgde koude lunch te bereiden. Namens allen die gegeten hebben: een compliment hiervoor!

Even na twaalf uur was de eerste ronde verschoten, dus score briefjes inleveren, waarna Ed, geholpen door Wim, de eerste uitslagen konden verwerken
Tijdens deze zware arbeid konden de schutters het inwendige van de mens verzorgen.
Na deze heerlijke lunch kon de de tweede ronde van start. Helaas moesten een paar schutters afhaken vanwege gezondheid problemen, erg jammer!
Om half drie was het gebeurd, de twee maal 25 pijlen waren geschoten en nu reste alleen nog het verwerken van de scores, om zodoende te kunnen bepalen wie er in de "adelstand" verheven ging worden.

Het was in de kantine gezellig druk, na alle uitslagen verwerkt te hebben konden Ed en Renée de nieuwsgierige aanwezigen vertellen wie koning en koningin zijn geworden! Maar voordat het zover was bedankte Ed onze vaste 'scheidsrechter' voor dit evenement: Joop Talens, die ook vandaag als weer aanwezig was.
Ook bedankte hij de familie Delorme voor hun inzet achter de bar, het cateringteam voor het bereiden van een heerlijke lunch en alle andere vrijwilligers die vandaag tot een succes hebben gemaakt.

Om het nog even langer te laten duren voordat het koninklijke paar bekend werd gemaakt, deelde Ed de certificaten uit van de Postal 2012-2013 uit. Achilles heeft het dit jaar goed gedaan! (de complete lijst kunt u vinden op de site
=>KLIK<=)
Nu dan de bekendmaking.... euh nee nog even het woord aan Joep en Age, die richtten zich tot Wim van Bemmelen, die even in het zonnetje werd gezet vanwege het verdwijnen van zijn geliefde drankje en een ongeval met een omgevallen ladder. Hij werd verrast met een fruitmand die toch wel voorzien was van zijn geliefde merk. Gelukkig is Wim weer aan de betere hand!

Eindelijk.... Ed en Renée gingen over tot de prijsuitreiking. En ... we hebben een nieuwe koning, koningin en hofnar, Jörgen, Wendy en Jan, van harte gefeliciteerd!

Na dit officiële gedeelte nodigde Werner alle prijswinnaars uit om naar buiten te gaan waar hij de officiele “statiefoto” kon maken.
De foto's van werner staan op picasaweb van achilles,
=> KLIK <= voor de complete uitslag van dit festijn; => KLIK <=.

ALLEMAAL TOT VOLGEND JAAR MET HOPELIJK NOG MOOIER WEER ;-)