Koningsschieten 2015

Stacks Image 9084

Hoera!!!!,,,,,,,,,
we hebben dit jaar weer een nieuwe koning en een nieuwe koningin.
Koning voor 2015 is Jörgen Peeneman geworden en zijn gemalin is geworden koningin Sabine van Leeuwen.
Jörgen is al eerder koning geweest, voor Sabine is dit de eerste maal dat zij in de adelstand is verheven.

Er werd een mooie dag voorspeld, met een zonnetje en een 20 tal graden!!!!
De werkelijk was anders, motregen, regen en harde wind,
dit alles nam niet weg dat alle schutters toch met goede zin op de schietlijn stonden.
Er waren een veertien tal doelen opgesteld waarvan er twee voor de jeugdige schutters.

Na (een voor zijn doen kort ;-) ) welkomstwoord door de voorzitter en tevens een dankwoord voor alle vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten gingen de schutters van start. Scheidsrechter voor vandaag was wederom Joop Talens, die om half elf het fluitsignaal gaf voor de eerste serie van twee proefpijlen. Nadat beide series proefpijlen geschoten waren ging het mes op tafel om het zo maar te zeggen, de start van de eerste serie van 25 tellende pijlen.

In de kantine de familie Delorme, zij zorgen er al vele jaren voor dat de schutters hun “natje” konden krijgen.
Inmiddels waren enkele vrijwilligers in de schiethal bezig om ook dit jaar weer weer een voortreffelijke lunch te creëren.
Tegen twaalf uur was de eerste serie geschoten waarna men zich tegoed konden doen aan allerlei lekkere salades, vleeswaren en fruit. Het zag er werkelijke het zag er waar fantastisch uit !!! complimenten: menig schutter liet dat blijken door een welgemeend “bedankt !”. Een schutter vond het zo lekker dat hij wel vier keer heeft opgeschept !!

Na deze heerlijke lunch vlogen om even voor één uur de eerste pijlen van de tweede serie 25 pijlen naar de doelen. Ondertussen bleek dat een paar schutters met de scores heel dicht bij elkaar zaten en hierdoor was het echt een spannende sportieve strijd. Omdat het weer nu niet bepaald meewerkte, de miezerige regen ging over in regen, ging het tempo omhoog en werden de laatste drie ronden vlot geschoten.

Direct na de laatste pijlen was het opruimen geblazen, verschillende schutters kwamen de bouwploeg helpen en zo was het opruimen van doelen, bokken, paaltjes en baannummers, vlot gedaan. Opbouwploeg Bart, Derek en Joep, bedankt!

Inmiddels was de wedstrijdleider, geassisteerd door twee dames, de uitslagen van de aan het controleren en de scores in de computer te zetten. De barbezetting had het erg druk, het was dan ook erg gezellig in de kantine.

Voordat de uitslag van de Koningsschieten bekend werd gemaakt, traditioneel eerst het uitreiken van de certificaten van de postal verschieting. Achilles als geheel kwam weer goed uit de verf bij deze leuke ondelinge competitite.
Voor de uitslag van de Postal,
=> KLIK <=.

Hierna ging de wedstrijdleider over tot de bekendmaking van de uitslag van het Koningsschieten 2015
De uitslagenlijst:
=> KLIK <=

Een selectie van de foto's op picasaweb:
=> KLIK <=

Alle schutters bedankt en tot volgend jaar!.

(Werner heeft vele foto’s gemaakt, deze kunt u vinden op de PC in de kantine en heeft u interesse? Vraag even aan Werner.)

Stacks Image 9078