Verslag Koningsschieten 2022

Koningsschieten 2022 

Zondag 29 mei 2022 was weer een ouderwets gezellige wedstrijd met bijna 60 schutters aan de meet. Rond de klok van 10.00 uur werden we nog even getrakteerd op een regenbuitje, gelukkig vanaf 10.15 uur tot het einde van de wedstrijd is het droog gebleven. De voorzitter opende zoals lang van te voren (2 jaar) beloofd als sneeuwwitje de wedstrijd maar…. jammer genoeg waren de zeven dwergen in geen velden of wegen te bekennen. Na de eerste ronde van 25 pijlen stond er een uitgebreide lunch voor alle aanwezigen klaar, hiervoor onze hartelijke dank aan Renée, Martijn, Margreet en Sabitha.

Na deze lunch volgde de laatste ronde van 25 pijlen, onder het toeziend oog van het ondertussen toe gestroomde publiek, waaronder veel familieleden van de schutters maar ook nieuwsgierige voorbijgangers. Met het vorderen van de wedstrijd steeg ook de spanning en de speculaties wie er dit jaar in aanmerking zou komen om de felbegeerde titel van koning of koningin in de wacht te kunnen slepen. Na de laatste pijl klonk een ouderwets applaus, heerlijk omdat weer eens te horen. Alvorens de prijsuitreiking plaats kan vinden is er altijd nog een zware klus te klaren waar vele handen voor nodig zijn; het afbouwen van de schietbanen. Maarrrrrr dit jaar was het een prachtig gezicht, al die nieuwe verrijdbare bokken die in file vorming richting de container werden gereden. Geen gesleep meer met bokken , losse doelpakken en de nodige losse onderdelen zoals vlaggetjes, tentharingen en pinnen maar 1 compleet geheel dat binnen 1 minuut binnen staat, fantastisch! => de File <=

Onze hartelijke dank aan Frank, Gerard en Berend de bedenkers, ontwikkelaars en makers van dit unieke project, waar zij meer dan een jaar ontzettend hard aan hebben gewerkt.

En dan eindelijk, de lang verwachte uitslag van het Koningsschieten 2022:

Koning is geworden Hugo Deuling, de jongste koning in 51 jaar (!) bij HBSV Achilles,
Koningin is geworden Anka Grifhorst.

Overzicht van het koninklijk gevolg:
  • Jan de Goede            –  prins  , heren volwassen hout
  • Gudrun Visser           –  prinses , dames volwassen hout
  • Martijn Veldthuis      – hertog , heren volwassen recurve
  • Anka Grifhorst           – hertogin , dames volwassen recurve
  • Hugo Deuling             – markies , heren volwassen compound
  • Marie Campbell         – markiezin , dames volwassen compound
  • Tycho Mallee             – jonkheer , heren jeugd recurve
  • Elise Wisse                 – jonkvrouw , dames jeugd recurve

Gudrun en Koos hartelijk dank voor de vele uren die jullie gemaakt hebben om het  koningsschieten 2022 weer tot een groot succes te maken.

Jolanda Rose
Voorzitter HBSV Achilles