Verslag 50 Jaar HBSV Achilles Jubileumfestiviteiten

50 jarig jubileum HBSV Achilles

 

Wat een feest , wel een jaar later dan gepland maar we hebben het er niet minder om gevierd.
We trapten buiten af op 10 september 2022 met een ”nostalgische wedstrijd“ op 25 meter, over maar liefst 72 pijlen. Het was voor een aantal deelnemers wel weer even wennen om zo’n hele lange wedstrijd te schieten. Bij binnenkomst werd iedereen getrakteerd op een kopje koffie of thee met een lekkere Hollandse koek en…. na afloop op een hapje met een drankje en een lekkere zoete jaren 70 traktatie, dit alles maakte dat het een hele gezellige dag werd.

Zondag 18 september 2022 organiseerde  de jubileumcommissie een 2D / veldronde wederom met een koffie en thee ontvangst. Vol goede moed begonnen de schutters aan de wedstrijd echter de weersomstandigheden waren erbarmelijk slecht, na 1 ronde hadden de schutters geen droge vezel meer aan hun lijf en besloot de organisatie de wedstrijd te staken. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje ontvingen alle aanwezigen wederom een zoet presentje als dank voor hun deelname.

Koos had voor deze 2d / veldronde speciaal vrolijke, uitdagende en komische blazoenen ontworpen en Vonda heeft de lekkere traktaties en de prijzen geheel in de jaren 70 stijl verzorgd.

En dan natuurlijk de feestdag zelf:

Zaterdag 24 september 2022 startte de feestdag om 15.00 uur met een goed verzorgde koffie of thee ontvangst bij het leuke koffie barretje / karretje van Anka.

Fantastisch om te zien dat velen van jullie het thema “back to the seventees“ opvolgde, we hebben de meest kleurrijke, uitdagende en leuke outfits voorbij zien komen.
Het feest werd binnen voortgezet in een geheel in de jaren 70 stijl getransformeerde schiethal.  Margreet blijkt een waar talent te hebben voor details, zelfs de zoutjes schaaltjes in de vorm van klaverbladen waren origineel, de schiethal was onherkenbaar.

Rond de klok van 16.00 uur werden Hans, Age, Joep en Wim naar voren geroepen en in het zonnetje gezet met een bloemetje en een medaille voor hun jarenlange brede inzet voor de vereniging.
Ook Theo die al 47 jaar lid is van onze vereniging ontving een bloemenhulde.

Om 16.15 uur startte deel 1 van de door Janne en Sophie georganiseerde de pub-quiz, deze bestond uit 5 onderdelen met allemaal een eigen thema. Ruim honderd leden hebben mee gedaan aan de quiz in groepjes van 3, 4 of 5 personen.  Doordat de vragen / foto’s op een groot scherm achter in de zaal werden geprojecteerd kwam er telkens bij iedere vraag een ware golf van deelnemers naar voren gestormd om de vragen / foto’s beter te kunnen bekijken wat hilariteit alom gaf. 

Inmiddels waren de andere cateraars gearriveerd en kon iedereen de innerlijke mens versterken bij de poffertjeskraam en / of het  BBQ-buffet, als toetje een Italiaanse ijsje of nog een lekker kopje koffie bij Anka.
Al deze cateringkraampjes hadden niet kunnen draaien zonder de door Eduward geregelde generator, onze hartelijke dank hiervoor.

Binnen draaide de bar op volle toeren alwaar Roel en Boet de scepter  zwaaide.
Beide zijn geen lid van onze vereniging maar als je ze bezig zag dan zou je denken dat ze al jaren bij HBSV Achilles meedraaien. Roel is de zwager van Margreet en staat regelmatig achter de bar van het proeflokaal van de abdij van Egmond en Boet is de broer van Janne en heeft zijn sporen al verdiend bij Wonders. Heren onze hartelijke dank, jullie inzet maakte deze dag compleet.

Na de laatste ronde van de pub-quiz was het een waar prijzen-festijn.
Niet alleen de winnaars van de quiz ontvingen hun prijzen maar ook de winnaars van de schietwedstrijden van 10 en 18 september ontvingen hun prijzen.
Een geheime commissie had als opdracht om de meest fantastische outfit van de avond te kiezen maar omdat dit een uitermate moeilijke keuze bleek te zijn werd er besloten 5 mannen (Horst, David, Wim, Steven en Frank) te feliciteren en ze een bijzonder HBSV Achilles embleem te geven.

De avond werd afgesloten met de door Koos goed verzorgde jaren 70 muziek met bij behorende videoclips, het bleef nog lang onrustig aan de Havinghastraat, d.w.z. tot 22.00 uur want toen was het feest afgelopen.
En dan zie je pas waar onze kleine vereniging groot in is; zonder vragen begint iedereen mee te helpen de puinhopen van een wild feest op te ruimen en binnen een half uur lijkt het of er nooit wat gebeurt is….. 🙂

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan dit mooie 50 jarig jubileum en in het bijzonder  de feestcommissie ; Vonda, Heleen, Margreet, Janne , Sophie, Ebe, Jan en Koos mijn hartelijke dank.

De foto’s (ruim 100) staan hieronder in een carousel 😉

Jolanda Rose

Voorzitter HBSV Achilles