Verslag Bikkel Outdoor Competitie

De Tussenstand van deze heroische Competitie

Het was vroeg, super koud en toch…… stonden de bikkels te schieten.
Hieronder de uitslagen tot dusver en een verslag.
U kunt nog mee doen met deze competitie die bestaat uit best of two.

Previous slide
Next slide
Bikkel Outdoor 2023-2024

Op 3 december 2023 werd de eerste ronde verschoten van de Bikkel Outdoor 2023-2024. De tweede en laatste ronde vindt plaats op 25 februari 2024. De Bikkel Outdoor is een kleine competitie voor individuele schutter en teams, die kunnen laten zien dat zij onder wat meer barre omstandigheden bikkels zijn. De wedstrijd gaat door onder alle weersomstandigheden, sneeuw, regen, hagel en harde wind, maar wordt wel stilgelegd bij onweer en bliksem nabij of boven het buitenterrein.

Helaas was de deelname niet al te groot. Slechts 11 “bikkels in spé” verschenen bij 1° Celcius en een ijzige wind aan de meet.

De wedstrijd werd verschoten over vier afstanden: 40 pijlen op 40 meter, 30 pijlen op 30 meter, 20 pijlen op 20 meter en 10 pijlen op 10 meter; de twee langste afstanden volgens het 6-pijlsysteem en de kortste afstanden volgens het 3-pijlsysteem. Tussen de 40 en 30 meter was er een korte pauze om even op te kunnen warmen met een bak koffie of thee. Tussen de 30 en 20 meter was er een wat langere pauze met een goede kom snert en broodjes. De laatste twee afstanden werden achter elkaar verschoten zonder pauze.

Het was de bedoeling onder de deelnemers teams te laten samenstellen bestaande uit één schutter uit elke categorie, maar het kleine aantal deelnemers liet dit niet toe. Zodoende konden er slechts twee teams worden samengesteld bestaande uit 1 compound, 1 recurve en 1 traditionele schutter. Dit betekent dan op 25 februari 2024 de teams ook uit drie schutters moeten bestaan waarbij een traditionele schutter ook een barebow schutter mag zijn. Zie hiervoor de uitslagen van deze eerste Bikkel verschieting.

Ondanks de kou en de redelijk gure wind, hebben alle schutters zich prima vermaakt en werd de wedstrijd zeer gewaardeerd. Deze wedstrijd mocht ook in de komende jaren, navolging verdienen. Tenslotte is slechts één plaatje op de wisseltrofee voor teams er ook maar één, terwijl er zeker plaats is om 20 jaar vooruit te kunnen.

Voor wie nog niet bekend is met de term “bikkel”, hier nog enige uitleg. Een bikkel is het sprongbeen uit de enkel van een schaap en werd vroeger gebruikt in het kinderspel “bikkelen”, waarbij een aantal sprongbeentjes werden opgegooid, die dan op de rug van een hand moesten worden opgevangen. Tegenwoordig zijn de bikkels van metaal in de vorm van een sprongbeen. Een bikkel is ook een persoon met veel doorzettingsvermogen, iemand die heel stoer is. Dat laatste is de reden waarom deze wedstrijd in de koudere maanden van het jaar (december en februari) wordt georganiseerd.

Omdat de wedstrijd redelijk snel verliep, is besloten de aanvangstijd voor de wedstrijd op 25 februari 2024 te verzetten naar 11.00 uur.

De wedstrijdcommissie.

Uitslagen Bikkel Outdoor 2023-2024
03-12-2023

Compound:
Ron Stolk 835
Franklin Dekker 829
Jurriaan Zwart 794
Eduward Zwart 775
Gijsbert Strijk 436

Recurve:
Dennis Waardenburg 694
Gilbert Mallee 345
Sirp Jan Werkman 303
Tycho Mallee 243

Traditioneel:
Piet Kuitert 380
Bart Paalvast 328

Teams:
Eduward Zwart, Gilbert Mallee, Bart Paalvast 1448
Franklin Dekker, Tycho Mallee, Piet Kuitert 1452